KROATIA IV
Päivä 7: Viimeisenä kokonaisena lomapäivänä oltiin varattu matka Blue Lagooniin. Lähdimme Splitistä yhdenksän aikaan aamulla speedboatilla, johon mahtui yhteensä 8 matkustajaa. Splitistä ajoimme vähän yli puoli tuntia Blue Lagoonille, jossa aikaa oli pari tuntia snorklata, uida ja ottaa aurinkoa. Vaikka paikka sinäänsä oli nätti, niin se ei kuitenkaan vastannut ihan esitteessä olevaa tietoa. Paikka oli todella pieni, ja kun olimme noin tunnin olleet rannalla, niin siellä oli jo tosi monia veneitä ja aika paljon ihmisiä, joten "pakoa turistilaumoista" kuten esiitteessä mainittiin, se ei todellaakaan ollut. Blue Lagoonista menimme veneellä Splitin edustalla sijaitsevalle pienelle lomasaarelle, jossa kuulemma asuu vain kesäisin ihmisiä. Siellä söimme ihanassa ravintolassa, johon mentiin suoraan venelaiturilta. Pöydässä tutustuttiin matkaseuralaisiimme, joita  oli mm. Saksasta, Tanskasta ja Brasiliasta. Saarella oli ihanat maisemat ja upean kirkas vesi, ja näin jälkeenpäin ajateltuna se oli kyllä hienompi paikka kuin Blue Lagoon. Palasimme Splittiin kolmen aikaan iltapäivällä, ja menimme käymään asunnolla suihkussa ja laittautumassa. Illemmalla mentiin kaupungille kuvaamaan. Ruokapaikkaa saimme etsiä melko kauan, sillä tuona perjantaina sattui olemaan Victory day, eli kiitospäivä jota juhlistetaan itsenäisyyssodan muistamiseksi.  Pyhäpäivänä liikenteessä oli siis turisteja sekä myös todella paljon paikallisia, ja monet ravintolat olivat täynnä. Loppuenlopulta löydettiin mukava paikka vanhastakaupungista, ja vaikka ruokaa saikin odottaa melko kauan niin se oli kyllä odottamisen arvoista! Lomamme sai siis kivan päätöksen hyvän ruoan (ja tietenkin jälkkäriksi jäätelön) parissa. Seuraavana päivänä aaamulla lensimme takaisin Suomeen, ja paluulento sujuikin huomattavasti mukavimmissa merkeissä, vaikka harmittikin jättää ihana Kroatia taakseen.  

Kaikenkaikkiaan voin lämpimästi suositella Kroatiaa matkakohteena: sää oli lämmin (jopa melkein liian kuuma ehkä minulle), ihmiset todella ystävällisiä, ja kaikista upeinta oli kyllä luonto ja kaikki ihanat rannat! Puhumattakaan vanhoista Rooman aikaisista rakennuksista, ihanista kukista, toreista... listaa voisi jatkaa loputtomiin.  Kroatialla on värikäs historia takana, sillä maa on ollu vasta vähän yli 20 vuotta itsenäinen, eikä turismi varsinkaan Splitissä ole vielä kauaa ollut yhtä yleistä. (Johtuen varmaan osittain myöhäisestä EU:hun liittymisestä) Ainoa huono puoli (kuten varmaan aika monessa paikassa) oli se,että turisteja oli kaikkialla melko paljon. Kuitenkin täytyy ottaa huomioon että olimme matkalla elokuun alussa, mikä on pää- lomakautta esimerkiksi Keski-Euroopassa. Etenkin saksalaisia tuntui olevan katukuvassa melko paljon.  Varmasti meininki olisi eri, jos Kroatiaan matkuistaisi vaikka syyskussa. Silloin on kuitenkin säät vielä lämpimiä, mutta suurin matkustusryntäys on varmasti jo siihen aikaan ohi. 
Varmaa on, että Kroatiaan palaan vielä, jäi siellä niin paljon ihania juttuja näkemättä! Ihan kaipuu tässä tulee takaisin, katsellessa näitä kuvia kun ulkona sataa vettä ja on säkkipimeää...

Ei kommentteja